Contactgegevens

Trombonestraat 20

3822 CH Amersfoort

06 - 30 89 44 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Blog

Regelmatig deel ik mijn kennis, schrijf een artilel over een actueel onderwerp of licht een soort behandeling uit de praktijk toe via een blog. Deze kun je hier teruglezen.

 

Klik in het linker menu op het artikel van jouw keuze om het volledige artikel te lezen.

 

Wil je op de hoogte blijven, tips ontvangen, geinformeerd blijven en mijn artikelen direct bij publicatie lezen? Schrijf je dan hieronder in voor de mailinglijst en ontvang mijn blog bij publicatie direct in je mailbox.

 

Klik hier om je in te schrijven voor de mailinglijst

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van mijn blog? Schroom dan niet en neem gerust contact met mij op.

S.O.S. Stemmingswisselingen

sosstemmingswisselingenJe hebt eens een nachtje goed geslapen, en je stapt goedgemutst en opgewekt je bed uit. Fluitend stap je onder de douche, kleed je je aan en maak je zélfs een dansje voor de spiegel. ‘Ik kan ertegenaan!’ denk je. Maar dan kom je er bij aankomst in de keuken erachter dat de koffie op is, terwijl je gisteravond nog boodschappen hebt gedaan. Ineens krijg je het warm, bal je je vuisten en bijt je jezelf wat scheldwoorden toe. Gisteren had je ook al zo’n moment dat je emoties flink met je aan de haal gingen: je kreeg een onaangekondigde huilbui toen je naar huis fietste na een fijne dag werken

 

 

Lees meer...

Goed voor een ander zorgen begint bij goed voor jezelf zorgen

goedvoorjezelfzorgen

'Als reflexoloog en als Hormoonfactortrainer is het mijn missie om de dames die in mijn praktijk komen, beter in hun vel te laten zitten. Door middel van onder andere reflexmassages zorg ik ervoor dat hun lichaam weer doet wat de bedoeling is. Zo verdwijnen hun emotionele en lichamelijke klachten en gaan zij weer met meer energie door het leven.'

 

Lisette Tiggelaven
 

 

Lees meer...

De juiste hulp tijdens de overgang

Overgang-AmersfoortTessa, een montere vrouw van 47, nam contact met me op. Ze zei: ‘Lisette, ik zit niet lekker in mijn vel. Ik heb regelmatig slechte nachten, weinig energie en vage pijntjes in mijn rug en schouder. Ook mijn humeur is soms niet om naar huis te schrijven. Voel ik me eerst eigenlijk best fris en opgewekt, slaat mijn humeur plotseling om en krijg ik ineens een aanval van boosheid en verdriet. Ook merk ik dat ik me vaker aan anderen stoor. Dan kan ik bijvoorbeeld niets van mijn man en kinderen hebben. Dit terwijl ik van nature een positief en vrolijk persoon ben.

 

En dan óók nog die opvliegers en de weegschaal die ineens wat meer kilo’s aangeeft. Natuurlijk weet ik dat dit kan verwachten: ik zit inmiddels in de overgang. Dat bevestigt de huisarts ook: die zegt dat dit er allemaal bij hoort, en dat ik het maar moet accepteren. Maar dit is voor mij niet mogelijk. Ik wil me gewoon nú beter voelen, zodat ik weer met meer plezier en met minder ongemakken door het leven ga. Kun jij mij helpen?’

Lees meer...

Van je stress af met reflexologie en hormoonfactortraining!

hormoonfactoor

Elke dag zet jij je vol in voor je verantwoordelijke baan. Na een drukke werkdag rijd je weer naar huis. Hoewel je vrij bent, breekt het zweet je uit door alles wat er door je hoofd gaat. Straks moet je nog een pak melk en een zak aardappels meenemen uit de supermarkt. Ook staan er nog twee bergen was op je te wachten, moet je muffins bakken voor het schoolfeestje van je jongste kind én moet je óók nog ergens tijd zien te vinden om die presentatie voor morgen voor te bereiden.

 

Stress: je bent niet de enige
In mijn praktijk zie ik veel vrouwen van rond de veertig die last hebben van stress. Deze
stressklachten komen vaak voort uit het combineren van een verantwoordelijke baan en een gezin.
Stress zorgt voor een disbalans in de hormonen. Doordat de hormonen beginnen te schommelen,
ook nog eens versterkt door de effecten van de overgang, wordt het bijvoorbeeld lastiger om te
multitasken en het grote overzicht te bewaren. Dit terwijl je het liefst alles tegelijk wilt doen omdat
je zo'n groot takenpakket hebt. Het gevolg: stress! Niet alleen voel je je door je stress benauwd en
krijg je het warm. Ook ben je sneller geïrriteerd, voel je je eerder vermoeid en kun je last krijgen
van hartkloppingen en hoofdpijn. De overgangsklachten die vrouwen ook nog eens ervaren,
maken het er niet prettiger op. Wat nu?

Lees meer...

Altijd weer die hormonen...

7-menopauze-klachten1-300x156

‘Pff… wat heb ik het weer warm. Nu moet ik weer mijn bed uit om af te koelen. Of zal ik even gaan douchen? Kan ik gelijk mijn bed even verschonen en een schone pyjama aantrekken, want alles is nat van het zweet.’ Je herkent dit vast als je een vrouw van rond de 50 bent en dit leest. Het zijn de bekende verhalen als we elkaar tegenkomen op feestjes, bij een bak koffie of andere ontmoetingen met vrienden en bekenden en we vragen elkaar hoe het gaat.

 

Heb jij er ook zo’n last van? En dan komen de verhalen over wat er nog meer mis is ook los: niet alleen ’s nachts, maar ook overdag vliegen de opvliegers je om de oren. Hartkloppingen, vermoeidheid, stemmingswisselingen.  'Terwijl ik voorheen altijd zo lekker positief en vrolijk was, wordt ik nu boos om niks en zie in alles een probleem en heb nergens zin in. Komt nog bij dat ik ook steeds zwaarder word omdat ik steeds trek heb in lekkere dingen en geen rem. Lijnen helpt niet en ik val dus ook niet af.' Dit zijn allemaal ongemakken die kunnen horen bij de overgang. Tijdens de overgang ontstaat er een (grotere) disbalans in de hormonen.

 

Lees meer...

 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) en ik ben geregistreerd in het Register van Beroepsbeoefenaren
in de Complementaire Zorg (RBCZ). Ook ben ik onderhevig aan de TCZ tuchtrecht en ben ik in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Voor klachtafhandeling en geschillen kunt u terecht bij Quasir. Voor verdere informatie kunt u op de onderstaande logo's klikken.

 

Global reflexology network FAGT RBCZ 2014    logo Quasir voor op website

  

 Veel verzekeraars vergoeden (een deel) van de consulten. Zie hiervoor vergoedingen zorgverzekeraars in 2018 of uw polis. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

   

© 2012 - design & realisatie Webbros