Oncologie kanker En dan is daar ineens de diagnose: kanker. Naast de lichamelijke consequenties, het zware behandeltraject dat wacht, zijn er de vele gevoelens en emoties die jouw leven en dat van je directe omgeving op zijn kop zetten als je deze diagnose krijgt. VoetreflexPlustherapie™ helpt tijdens het hele behandeltraject emoties en bijwerkingen beter leefbaar te houden.

Wanneer je behandelingen ondergaat tegen kanker kun je erg vermoeid zijn, je lusteloos, maar misschien ook angstig en soms depressief voelen. De aanraking, aandacht en de rustige veilige sfeer tijdens de massage zorgen voor een ontspannend effect. Een reflexzonetherapeut kan zowel voor, tijdens, als na de reguliere behandeling in het ziekenhuis masseren. Na de diagnose en voordat je aan je behandelingen in het ziekenhuis begint zorgt reflexzonetherapie voor rust. Tijdens de massages biedt reflexologie verlichting van bijwerkingen. Nadat de reguliere behandeling is afgerond helpt een massage het lichaam bij het herstel.


Resultaten & effect

De massage zorgt voor een betere bloedcirculatie zodat medicatie gemakkelijker in het bloed wordt opgenomen. Reflexologie wordt ook ingezet om het ontgiftingsproces te helpen en niet-werkzame delen van de medicatie en door chemo of bestraling beschadigde cellen sneller af te voeren. Minstens zo belangrijk is het positieve effect van VoetreflexPlustherapie™ op pijn en bijwerkingen.

Naast de fysieke effecten is er het ontspannende en vitaliserende effect: deze zorgt voor meer balans op emotioneel vlak en ruimte voor acceptatie waardoor het omgaan met angst en verdriet beter gaat.

Kortom, VoetreflexPlus ondersteunt een reguliere medische behandeling en zorgt bovendien voor een betere levenskwaliteit in een moeilijke periode en een gevoel van welbevinden dat ook na de behandeling aanhoudt.


Onderzoek door ziekenhuis

In 2014 heeft in een ziekenhuis in Breda een onderzoek plaatsgevonden in opdracht van Total Health, waarbij VoetreflexPlustherapeuten massages hebben gegeven aan borstkankerpatiënten. Conclusie van dit onderzoek is dat VoetreflexPlustherapie™ een positief effect heeft op de kwaliteit van leven en bijwerkingen van de reguliere behandelingen verminderden ten opzicht van patiënten die de niet werden gemasseerd door VoetreflexPlustherapeuten. De gegevens van dit onderzoek zijn hier te lezen.


Aanvulling

Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt NOOIT de behandelend arts. Neem vrijblijvend contact op als u meer informatie wenst of als je wilt weten of mijn massages je kunnen helpen bij jouw klachten.

>
× WhatsApp mij