kanker oncologie reflexologie Lisette TiggelavenOncoreflexologie® is VoetreflexPlustherapie™ bij kanker: ondersteuning tijdens een zwaar traject. En dan is daar ineens de diagnose: kanker. Naast de lichamelijke consequenties, het zware behandeltraject dat wacht, zijn er de vele gevoelens en emoties die jouw leven en dat van je directe omgeving op zijn kop zetten als je deze diagnose krijgt.

VoetreflexPlustherapie™ helpt tijdens het hele behandeltraject emoties en bijwerkingen beter leefbaar te houden. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de omgeving. Ik geef massages voor, tijdens en na het reguliere behandeltraject. Het ontspannende en vitaliserende effect van een behandeling zorgt ervoor dat er meer balans komt op emotioneel vlak, ruimte voor acceptatie ontstaat waardoor het omgaan met angst en verdriet beter gaat.

Daarnaast brengt de massage betere circulatie van bloed en lymfe op gang, zodat medicatie gemakkelijker in het bloed wordt opgenomen. De massages worden ook ingezet om het ontgiftingsproces te helpen en niet-werkzame delen van de medicatie en door chemo of bestraling beschadigde cellen sneller af te voeren.

Minstens zo belangrijk is het positieve effect van VoetreflexPlustherapie™ op pijn en bijwerkingen.
In 2014 heeft in een ziekenhuis in Breda een onderzoek plaatsgevonden in opdracht van Total Health, waarbij VoetreflexPlustherapeuten massages hebben gegeven aan borstkankerpatiënten. Conclusie van dit onderzoek was dat VoetreflexPlustherapie™ een positief effect heeft op de kwaliteit van leven en bijwerkingen van de reguliere behandelingen verminderden ten opzicht van patiënten die de niet werden gemasseerd door VoetreflexPlustherapeuten. De gegevens van dit onderzoek zijn hier te lezen.

Wilt je meer weten over de mogelijkheden van VoetreflexPlustherapie™ bij kanker of specifiek de Oncoreflex ®, waarin ik geschoold ben? Neem dan contact met mij op.

>
× WhatsApp mij