voetreflexologie stress kanker overgang Lisette Tiggelaven Herkomst

In Egypte, Saqqara, zijn hiërogliefen uit 2500 v.Chr. gevonden van voetreflexologie op een graftombe van een arts. Dit duidt er op dat de Egyptenaren reeds gebruik maakten van Reflexologie. Maar ook de oude Chinezen en Indianen maakten gebruik van voetreflexologie. De Chinezen gebruikten ongeveer 3000 jaar v.Chr. voetreflexologie in combinatie met acupunctuur.


Werking

Als de energie in ons lichaam niet meer kan doorstromen (bijvoorbeeld bij een litteken, een breuk of een ontsteking), ontstaat er een blokkade. Aan de ene kant van de blokkade ontstaat een opstopping, een volte. Aan de andere kant ontstaat een leegte. Op de voeten wordt ons hele lichaam weerspiegeld. Bij het behandelen met voetreflextherapie geef ik door behandeling op de reflexzone van de voet een prikkel aan het betreffende lichaamsdeel waardoor de blokkade wordt opgeheven en de energie weer beter kan gaan stromen. Als de energie beter stroomt, functioneert het lichaam beter en is het in staat de afgewerkte energie via de voeten af te voeren. Vaak is het zo dat er eerst een blokkade in de energiestroom is, voordat het betreffende orgaan een verstoring laat zien. Op deze manier kan voetreflextherapie ook preventief werken. Ons lichaam heeft een groot zelfhelend vermogen. Door middel van voetreflextherapie wordt dit zelfhelend vermogen gestimuleerd.

Voetreflextherapie kan helpen bij zowel fysieke als mentale/psychische klachten. De behandeling heeft een diepe ontspannende werking op het hele lichaam, waardoor het ook heel goed werkt in periodes van spanning of voor een moment van ontspanning in een druk bestaan.


De behandeling

Een voetreflexbehandeling start altijd met een warming up, zodat de doorbloeding goed op gang komt en je vertrouwd raakt met mijn aanraking. Omdat ik gebruik maak van verschillende voetreflextechnieken, is de invulling van de behandeling afhankelijk van de verkregen informatie uit het intake gesprek of het gesprek voorafgaande aan het vervolgconsult. Dit wordt voorafgaand aan de behandeling met de klant besproken. Aan het eind van elke behandeling behandel ik de reflexzone van de nier op de voet om het lichaam in staat te stellen vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. De technieken worden toegepast terwijl je comfortabel op een behandeltafel ligt.

Pijn mag een behandeling niet doen, maar behandeling van een aangedane zone kan gevoelig zijn.


Het lichaam

In ons lichaam stroomt (licht)energie door energiebanen, die we meridianen noemen. De cellen in ons lichaam lezen informatie uit deze energie en verbruiken deze voor een deel. Het lichaam bevat twaalf hoofdmeridianen die elk weer vele vertakkingen hebben. Zo komt de energie in elk deel van ons lichaam. De energie die overblijft, heet afgewerkte energie, die via de voetreflexzones het lichaam verlaat. Zo stroomt vanuit elk lichaamsdeel afgewerkte energie naar een zone in de voet. Daarom kan op de voet het betreffende orgaan behandeld worden.

De organen vinden we terug op de voetzool en de oppervlakkige delen (zoals spieren, huid, gewrichten) aan de bovenzijde van de voet. Ook verwerkte emoties verlaten het lichaam via de voeten.

Het lymfestelsel, dat zorgt voor de afweer van het lichaam en de hormoonklieren zijn ook op de voet terug te vinden. Via lichte massage van het lymfestelsel kan het lichaam ziektekiemen en afvalstoffen sneller afvoeren wat de gezondheid ten goede komt. Hormoongerelateerde klachten kunnen via het behandelen van de voetzones verholpen worden.

>
× WhatsApp mij