reflexologie gezichtsreflexologie Lone Sorensen Lisette TiggelavenHerkomst

De behandeling van het gezicht via reflexzones is vrij nieuw in Nederland, maar wordt in verschillende landen al geruime tijd toegepast. Lone Sorensen ontwikkelde de therapie na intensief onderzoek en studie van diverse Oosterse en Midden-Amerikaanse meridiaan- en acupunctuurbehandelingen in combinatie met modern onderzoek in de neuro-anatomie.


Werking

Net als op de voeten, bevinden zich in het gezicht zones en punten die corresponderen met ons hele lichaam. De behandeling stimuleert en stuurt impulsen via het centrale zenuwstelsel naar de organen, zodat de bloedcirculatie toeneemt, de stofwisseling van het lichaam gestimuleerd wordt en emoties een plek vinden.

Gezichtsreflextherapie werkt via zenuwbanen en werkt daardoor heel direct bij neurologische klachten. Het effect is vooral bij neurologische aandoeningen (denk aan Parkinson, gezichtsverlamming, hersenschudding, migraine etc.), snel en goed. De behandeling heeft een positief effect op het totale zenuwstelsel en helpt het lichaam de weerstand te verhogen en pijnklachten te verminderen.


De behandeling

Behandeling via gezichtsreflextherapie bestaat uit manuele stimulatie en massage van punten en zones in het gezicht. Net als bij voetreflexzonetherapie wordt eerst onderzoek gedaan. Gevonden verstoringen worden behandeld tijdens de zogenaamde basisbehandeling. Vanuit de bevindingen tijdens de basisbehandeling wordt extra behandeld d.m.v. diverse combinaties vanuit de meridiaan theorie en vijf-elementenleer en kennis van Oosterse theorieën.


Het lichaam

Net als bij voetreflexologie werkt gezichtsreflexologie o.a. met de meridianen en de energie die hier doorheen stroomt. Maar gezichtsrefexologie doet meer: het werkt direct op het centrale zenuwstelsel. Door het masseren van de zones in het gezicht gaan er direct impulsen naar de hersenen, die het op hun beurt weer doorzenden naar het betreffende orgaan in het lichaam.

De massage stimuleert ook het herstel van de huid in het gezicht, wat ervoor zorgt dat de huid meer gaat stralen. Er wordt wel eens gezegd dat de huid uitstraalt hoe de hersenen zich voelen. Dan kun je wel begrijpen wat voor werking de massage ook op de geest heeft!

>
× WhatsApp mij