Wat is NEI-therapie?
NEI-therapie is een heel efficiënte methode om de emotionele oorzaak van klachten te achterhalen en te helen. NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en is een bijzondere methode waarbij de werkwijze zich richt op de oorzaak van je klacht(en). NEI gaat uit van het gegeven dat veel fysieke klachten hun oorsprong vinden in een emotionele oorzaak en is gebaseerd op oosterse én westerse technieken (denk aan NLP, neurowetenschappen, psychologie en bio-kinesiologie).

         
Hoe werkt het?
Met behulp van de Biotensor, een instrument dat de onbewuste trillingen van jouw lichaam meet, kunnen we vrij snel vastleggen waar de emotionele oorzaak van jouw klacht ligt. Met speciaal daarvoor ontwikkelde protocollen en de reactie van jouw lichaam hierop, is die oorzaak heel specifiek te herleiden. Door het masseren van een specifiek drukpunt uit de oor-acupunctuur stimuleer ik het lichaam om de emoties op de juiste manier te helen.


Waar richt NEI-therapie zich op?
NEI-therapie is gericht op het onbewuste en richt zich op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Dit zorgt ervoor dat je je bewust wordt van hetgeen zich in je onbewuste bevindt en ‘stiekem’ veel energie slurpt en tot klachten leidt.
Naast het helende effect van een NEI-sessie kan ik met de informatie uit die sessie, als het nodig is, met reflexologie jouw lichaam nog gerichter terug in balans brengen. Waardoor het op effectieve manier bijdraagt aan herstel van fysieke, geestelijke en emotionele balans.


Voor wie is NEI-therapie geschikt?
Omdat de therapie gericht is op je onbewuste en onderbewuste en de Biotensor deze signalen zonder woorden oppikt, is NEI-therapie heel geschikt voor jong en oud. Er hoeft immers niet per se verbaal een verhaal gedaan te worden. Ook bij jonge kinderen en baby’s kan de oorzaak van klachten achterhaald en behandeld worden.
Kortom: NEI-therapie kan nieuwe inzichten bieden en een oplossing zijn bij veel fysieke en emotionele klachten. De combinatie met reflexologie versterkt daarbij.


Wat kun je met NEI aanpakken?

  • Ongewenst gedrag: wanneer je het één wilt, maar het ander doet zijn je acties niet in overeenstemming met wat je eigenlijk wilt. NEI kan inzicht geven in het waarom. 
  • Ongewenst gevoel: door gevoelens die je overvallen - denk aan gebrek aan zelfvertrouwen, angst, eenzaamheid of verdriet - ontstaat stress, slapeloosheid en/of meer. NEI kan helpen deze gevoelens te transformeren en klachten te helen.  
  • Fysieke klachten: als mens willen we altijd overleven. Het onbewuste mechanisme dat we daarvoor hebben zal ons altijd beschermen tegen pijnlijke ervaringen, gevaar enzovoort. Dit is niet alleen emotioneel, maar kan ook leiden tot lichamelijke reacties als hoofdpijn, migraine, lusteloosheid of andere klachten. NEI kan helpen om de oorzaak van fysieke klachten te ontdekken en een aanzet geven tot herstel.

Hoe lang duurt een sessie en hoeveel sessie zijn nodig voor een goed resultaat?
Een NEI-sessie duurt ongeveer 60 minuten. Afhankelijk van de klacht en de inzet van jou als cliënt mag je rekenen op 1 tot 3 sessies. Tussen elke sessie zit minimaal 3 weken. In die periode heeft je lichaam de tijd om e.e.a. te integreren en te verwerken. 

Als NEI wordt gecombineerd met een reflexologieconsult zijn er andere tijden en voorwaarden. Deze bespreken we in het begin van het consult. 


Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie:

Wil jij weten of NEI-therapie jou kan helpen bij je klachten of meteen een afspraak maken? Neem contact met me op.
info@relfexologiepraktijklisette.nl


>
× WhatsApp mij