Cursus Babyreflexologie-Plus

Leer in 3 keer 1,5 uur reflexologie geven aan je eigen baby

De cursus babyreflexologie voor ouders/opa’s en oma’s is een bijzonder mooie manier om de band met je kindje te versterken. De massages die je leert zijn een handig hulpmiddel bij verschillende ongemakken en klachten van je kindje. Babyreflexologie is een zachte vorm van behandelen die wordt uitgevoerd met de vingertoppen en (lichte) druk van de duim op de voetjes van de baby. De behandeling kan worden aangepast aan de behoeften van het eigen kind. Regelmatig toepassen van babyreflexologie bevordert de band met je baby, kalmeert het en geeft veiligheid en vertrouwen. Bovendien versterkt babyreflexologie het immuunsysteem. Aanraking is belangrijk voor de groei van de baby. Door aanraking wordt de tastzin geprikkeld en daarmee groeit het sociaal vermogen. Maar ook de band met je baby wordt er door versterkt. Je baby gaat zich nog veiliger en geborgen voelen als jij hem of haar regelmatig masseert. En zeker als je dat doet bij ongemakken die bij het groter groeien van je baby horen. Immers: als hij zich niet lekker voelt en wordt gemasseerd en daardoor worden de ongemakken minder gaat het zich een volgende keer al verheugen op je aanraking. Behandelen via babyreflexologie wordt daarmee ook nog erg leuk. Voor beide partijen.

Wil jij ook op deze bijzondere manier de band met jouw baby versterken en hem helpen te groeien, zich veilig en geborgen te voelen en daarbij klachten en ongemakken verminderen? Schrijf je dan in voor een van de cursussen. Wil je liever 1 op 1 leren hoe jij je baby kunt behandelen? Maak dan een afspraak voor een individuele workshop van 100 minuten en leer daarin 3 heerlijke massage met 3 verschillende thema’s aan je kindje te geven.

Verschil babyreflexologie en babymassage:

Bij babymassage moet meestal de kleding uit en daardoor de ruimte extra verwarmd. Je kunt het dan ook niet overal toepassen. Babyreflexologie kun je overal uitvoeren: schoentjes uit en je kunt aan de slag (zelfs over de sokjes heen). Ben je onderweg en krijgt jouw kindje krampjes: je kunt gelijk toepassen wat je hebt geleerd, je kunt zó bij de voetjes.

Versterkt de band met je baby. Kan helpen bij veel ongemakken. Denk aan harde ontlasting, obstipatie, reflux, (neus)verkoudheid, onrust, darmkrampjes, pijn bij het tandjes krijgen, oorpijn, slaapproblemen, huidproblemen en nog veel meer. Opzet van de cursus: In de geplande workshops leer je iets over de achtergrond van (baby)reflexologie, maar ga je vooral ook praktisch aan de slag met je eigen baby. In 2 keer anderhalf uur leer je 3 massages te geven met elk een eigen thema: Slapen en geruststelling. Spijsvertering. Welzijn en weerstand. Nadat iets verteld is over het onderwerp, wordt de massage voorgedaan op een babypop. Daarna ga je zelf aan de slag met de technieken en masseer je je eigen baby. Ervaring of apparatuur is niet nodig. De plus staat er niet voor niets: naast voetreflexologie leer ik je ook een een aantal technieken van de gezichtsreflexologie die je kunt toepassen op je kindje. Zo kun jij je kindje nog beter helpen. Als de tijd het toelaat zal er gelegenheid zijn om voor de groep specifieke onderwerpen te bespreken en massagegrepen te leren die daarbij passen. Heb je interesse?

Groepen van maximaal 4 baby's. Voel je welkom en neem voor al je vragen contact op met me op.

>
× WhatsApp mij