Herkomst

Metamorfosemassage is ‘ontdekt’ door Robert Saint John. Hij ontdekte de relatie tussen drukpunten op de wervelkolom en punten van de prenatale periode. Zijn werk is verder uitgewerkt door Gaston Saint Pierre en hij gaf het de naam metamorfose.


Werking

Deze massage helpt bij loslaten van oude patronen, denkwijzen of vastzittende overtuigingen en kan daardoor verandering van binnenuit teweegbrengen in denken en doen. Metamorfose betekent letterlijk gedaanteverwisseling. Behandeling met deze massage kan verborgen blokkades helpen opheffen en daarmee veranderingen teweegbrengen op fysiek, mentaal en/of emotioneel niveau.

Het is een positief werkende massage. Zeer werkzaam bij ADHD, autismespectrumstoornissen, rouwverwerking, stress, beslissingen die genomen moeten worden, verwerken van trauma’s etc.


De behandeling

De behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzones van de wervelkolom op voeten, handen en hoofd. De massage wordt met aandacht gegeven, zonder oordeel. Tijdens de massage van voeten en handen lig je comfortabel op de behandeltafel. Bij de massage van het hoofd zit je rechtop.


Het lichaam

De wervelkolomzone op de voet, hand en gezicht corresponderen met de plekken waar de chakra’s zitten op de wervelkolom. Zo kan door het masseren van de voet, hand en hoofd direct op de chakra’s worden gewerkt. Op deze manier herstelt de metamorfosemassage de verbinding tussen lichaam en geest.

>
× WhatsApp mij