Je heb het goed samen met je partner en bent toegegroeid naar het verlangen om samen een kindje te krijgen. Je weet dat het niet altijd meteen lukt, maar na anderhalf jaar ben je nog steeds niet zwanger en elke maand wordt de teleurstelling groter als je negatief test bij de zwangerschapstest. Na de teleurstelling komen de vragen: is er iets niet goed met mij? Met mijn partner? Doen we iets fout? De stress neemt toe, de zin in seks verdwijnt, want het wordt een verplicht nummer en je raakt gefrustreerd als je er alleen al aan denkt. Terwijl je weet dat stress ook een heel belangrijke remmende factor is. Wat zou je kunnen doen om je lichaam voor te bereiden op een zwangerschap?

Balans en ontspanning: van cruciaal belang

Om zwanger te kunnen worden moet je lichaam in balans zijn. In het lichaam werken alle organen, systemen en weefsels nauw samen en er kunnen veel factoren zijn die de balans verstoren. Deze factoren vervuilen je lichaam en/of zorgen voor disbalans.  Een lichaam dat niet in balans is, kan dus oorzaak zijn van niet zwanger worden.

Belangrijke factoren: hormoonhuishouding, voeding en stress

Jarenlang gebruik van de pil verstoort je hormoonhuishouding. En juist de hormoonhuishouding is zo belangrijk bij de mogelijkheid zwanger te worden. Als je hormonen niet in balans zijn, word je niet zwanger.

De juiste en goede voeding is een andere factor. De huidige voeding is veelal bewerkt en de stoffen die worden toegevoegd, bijvoorbeeld om de voeding houdbaar en smakelijk te maken, belasten je organen enorm met als gevolg veel en verschillende klachten als: Vermoeidheid, opgeblazen gevoel, afwisselend obstipatie en diarree, veel winden, slecht slapen. Allemaal signalen dat ons lichaam niet goed functioneert en wellicht (mede) veroorzaakt door verkeerde voeding.

Is jouw agenda ook voortdurend overvol met werkafspraken, sociale verplichtingen en andere dingen die we onszelf opleggen? Grote kans dat er veel stress in je lijf zit. Stress heeft grote invloed op o.a. je hormoonhuishouding en brengt het lichaam uit balans. Kortom disbalans en dat is nou net wat je niet wilt als je zwanger wilt worden.

Het is dus van groot belang dat alle systemen in je lijf optimaal functioneren: dan is er balans, ben je gezond en is je lichaam in staat om ook je baby van de gezonde, benodigde voedingsstoffen te voorzien als je zwanger wordt.

Hoe kom ik in balans?

Als je dat beseft, realiseer je je ook hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen en dus je lijf in balans te brengen. Niet alleen om zwanger te worden, maar ook voor je kindje. Reflexologie en begeleiding omtrent voeding is hierbij enorm ondersteunend.

Door een aantal massages (gericht op het herstel van balans en ontspanning) samen met de juiste voeding om je organen schoon te maken en zelf de reflexzones van de organen in je gezicht te masseren kun je in een periode van 5 weken terug in balans zijn en is je lichaam goed voorbereid om zwanger te worden. Uiteraard biedt het geen garantie dat je daarna snel zwanger wordt, maar je hebt wel de juiste voorwaarden geschapen.

Zwanger worden vraagt dus meer dan alleen de wens. Een gezond en ontspannen lichaam, van jou en je partner zijn daarbij van het grootste belang. Dat vraagt aandacht en actie.

Over zwangerschap en reflexologie valt nog veel meer te vertellen. Help mij door hieronder aan te geven of je mijn blog leuk vindt en over welke 3 onderwerpen jij graag meer zou willen weten. Dan ga ik daar in de komende weken over bloggen.

Je kunt kiezen uit:

 • Rugklachten tijdens de zwangerschap,
 • Pijn in de liezen en bandenpijn,
 • Maagzuur,
 • obstipatie/diarree,
 • incontinentieklachten,
 • beenkrampen,
 • vocht vasthouden/oedeem,
 • hormonen,
 • vermoeidheid,
 • slapeloosheid,
 • zwangerschapsreflexologie stuitligging,
 • zwangerschapsreflexologie als de bevalling niet op gang komt,
 • zwangerschapsreflexologie bij problemen met de borstvoeding,
 • een ander onderwerp.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
× WhatsApp mij