Reflexologie Lisette Amersfoort coaching

We leiden vaak een jachtig bestaan. En de extra stress die de gevolgen van corona met zich hebben meegebracht, doen daar ook geen goed aan. Bezorgdheid om jouw gezondheid en die van de mensen waarvan je houdt, zorgen om je baan en fysieke klachten door het maandenlange, vaak onder niet ideale omstandigheden, thuiswerken.

Op zich is stress helemaal niet verkeerd. Het helpt je om te gaan met moeilijke situaties. Maar als die stress maar voort blijft duren, heeft je lichaam niet de tijd om te herstellen en dan ontstaan er op den duur fysieke en mentale klachten.

Massage

Daar hebben veel mensen mee te maken. Ik zie het vrijwel dagelijks in mijn praktijk. Door de stress­hormonen die je langdurig produceert, gaat de rest in je lijf als het ware ‘uit’ en raakt alles ontregeld. Een eerste stap om daar verandering in te brengen, is reflexologiemassage. Massage ontspant niet alleen, maar ook de bloedcirculatie verbetert erdoor. Je stimuleert er het zelfgenezend vermogen mee én het zorgt ervoor dat er ‘gelukshormoontjes’ worden aangemaakt. Afhankelijk van wat bij mijn  cliënt past, pas ik voet­ of gezichtsreflex massage toe. Vooral met dat laatste kun je vaak nog dieper op de ontspanning inwerken, eventueel extra ondersteund met oorreflexmassage.

Inzicht

De massage is een eerste aanzet om te ontspannen, maar er is meer nodig om die stress blijvend kwijt te raken. Daarom vul ik de massages aan met leefstijl­ en voedingsadvies en ­ indien nodig ­ hoogwaardige suppletie. Pas als je leert in te zien wat jou stress geeft, krijg je inzicht in wat je uit je leven kunt weren, zodat je het beter kunt handelen. Rust en timemanagement spelen daarin een grote rol.

Vetzuurbalans

Daarnaast zijn voeding en je vetzuurbalans erg belangrijke factoren. Zelfs al eet je evenwichtige en gezonde voeding met de juiste vetten, tóch krijg je dan niet genoeg binnen vanwege verarming van de grond en vervuiling van de zee. En dat zorgt er mede voor dat je in een periode van extra stress kans loopt om onderuit te gaan. Daarom meet ik al enige tijd standaard de vetzuurbalans van mijn cliënten. Een juiste vetzuurbalans draagt bij aan een normale bloeddruk, een normale hersen­functie en normale functie van het immuunsysteem. Bij veel mensen is die vetzuurbalans niet op orde. Na het innemen van hoogwaardige suppletie zie ik bij een volgende test dat bijna al mijn cliënten zijn vooruit gegaan. Zelf gebruikte ik naast een zekere vorm van basissuppletie van vitamines en mineralen ook altijd een goed omega 3­product en ik zorg voor evenwichtige voeding, maar toch was ook ik niet in balans. Toen ben ik een nieuw product gaan gebruiken. Vijf maanden later wees een bloedtest uit dat mijn vetzuur­balans al 20% verbeterd was. Visolie zorgt onder andere voor een flexibele celwand van ál je cellen waardoor voedings­ en afvalstoffen beter uitgewisseld kunnen worden.

Totaalplaatje

Zo heb ik een dame behandeld die erg veel pijn en stress ondervond door haar fibromyalgie. Ze had flink overgewicht, last van acne en haar vetzuurbalans was abominabel. Ze kwam elke week voor een massage, we zijn gaan werken aan timemanagement en ze heeft haar voedingsstijl aangepast. Daarnaast is ze ook basissuppletie en hoogwaardige visolie gaan gebruiken. Na een maand was ze al een paar kilo afgevallen, haar acne was zo goed als verdwenen, de fibromyalgie was te behappen en ze voelde zich een stuk beter. Haar stressgevoeligheid is ook beduidend minder geworden. De fibromyalgie en stress zijn niet weg, maar wel veel beter te handelen.

Pas als je kijkt naar het grote geheel en het totaalplaatje aanpakt, zet de verbetering in.  En dat is elke keer weer geweldig om te zien! Dat gun je iedereen! Als reflexzonetherapeut help ik je graag je prettiger te voelen: minder of zonder klachten en blij met jezelf. Naast reflexzone therapeut ben ik gediplomeerd Hormoonfactortrainer. Vanuit een holistisch perspectief kijk ik naar lichaam én geest: Die werken altijd samen. Wanneer een van de twee uit balans of verstoord is, raakt dat de ander. Daarom vind ik dat goed zorgen voor jezelf een totaal van voeding, leefstijl, bewegen, stressbeperking en mindset moet omvatten. Daar help ik je graag bij, want een gezonder, fitter en blijer leven gun ik iedereen!

Deze blog heb ik eerder gepubliceerd in For You Magazine
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
× WhatsApp mij