De rugzak en reflecties

Toen ik deze week een cliënt in mijn praktijk hoorde vertellen over de vele uitdagingen die ze in haar leven heeft overwonnen, kon ik niet anders dan denken aan een verhaal uit mijn jeugd.

Het verhaal speelt zich af in de straten van weleer, waar een kolenboer met zijn open aanhangwagen kolen leverde aan de mensen. Op een zaterdag, bijna aan het einde van zijn ronde, trof hij een man aan met een zware rugzak op zijn schouders. De man sjokte voort, vermoeid en gebogen. De kolenboer, met een hart vol mededogen, bood de man een plek op zijn aanhanger aan om de last te verlichten.
De man klom op de aanhanger, maar tot verbazing van de kolenboer bleef hij staan, de rugzak nog steeds op zijn rug. Vasthoudend aan de cabine om niet om te vallen. Het intrigeerde de kolenboer, die vroeg waarom de man niet was gaan zitten en zijn rugzak had neergelegd. Het antwoord was eenvoudig maar diepgaand: “Ik ben verantwoordelijk voor mijn rugzak, en die wordt niet lichter als ik hem afleg.”

Dit verhaal raakt aan een diepere waarheid die we allemaal dragen. Als reflexologie- en NEI-therapeut heb ik geleerd dat het erkennen van onze innerlijke lasten een cruciale stap is naar welzijn. Net zoals de man in het verhaal, dragen velen van ons dagelijks een emotionele rugzak vol ervaringen en uitdagingen.

De kolenboer, in zijn wijsheid, deelde een inzicht dat resoneert met mijn benadering als therapeut.

Soms moeten we de lasten even neerleggen, rusten en vervolgens bewust naar de inhoud van onze rugzak kijken. Is alles wat we dragen werkelijk noodzakelijk? Zijn er lasten die we kunnen loslaten, zodat we lichter en veerkrachtiger door het leven gaan?

Als reflexologie- en NEI-therapeut beschik ik over een scala aan tools en ervaring om je te ondersteunen bij het onderzoeken van de inhoud van jouw innerlijke rugzak. Samen kunnen we kijken naar wat je dient en wat je mag loslaten. Soms worden lasten lichter wanneer we uitgerust zijn en ze met een heldere blik kunnen bezien.

Dus, hoe staat het met jouw rugzak? Draag je hem onafgebroken, of durf je hem af en toe neer te zetten, rust te nemen en bewust te kijken naar wat erin zit? Als je hulp nodig hebt bij dit proces, sta ik klaar met mijn ervaring en tools om je te begeleiden op de weg naar een lichter leven. Laten we samen de lasten verkennen en ruimte creëren voor de waardevolle aspecten die je graag met je meedraagt, zonder onnodige ballast.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >
    × WhatsApp mij