Overgang hormonen reflexologie Amersfoort Lisette

Tessa, een montere vrouw van 47, nam contact met me op. Ze zei: ‘Lisette, ik zit niet lekker in mijn vel. Ik heb regelmatig slechte nachten, weinig energie en vage pijntjes in mijn rug en schouder. Ook mijn humeur is soms niet om naar huis te schrijven. Voel ik me eerst eigenlijk best fris en opgewekt, slaat mijn humeur plotseling om en krijg ik ineens een aanval van boosheid en verdriet. Ook merk ik dat ik me vaker aan anderen stoor. Dan kan ik bijvoorbeeld niets van mijn man en kinderen hebben. Dit terwijl ik van nature een positief en vrolijk persoon ben. En dan óók nog die opvliegers en de weegschaal die ineens wat meer kilo’s aangeeft. Natuurlijk weet ik dat dit kan verwachten: ik zit inmiddels in de overgang. Dat bevestigt de huisarts ook: die zegt dat dit er allemaal bij hoort, en dat ik het maar moet accepteren. Maar dit is voor mij niet mogelijk. Ik wil me gewoon nú beter voelen, zodat ik weer met meer plezier en met minder ongemakken door het leven ga. Kun jij mij helpen?’

Opvliegers en stemmingswisselingen

Ik hoefde niet lang na te denken: natuurlijk kon ik haar helpen! Als reflexoloog gespecialiseerd in vrouwenklachten en als Hormoonfactortrainer zie ik in mijn praktijk veel vrouwen die last hebben van klachten die horen bij de overgang. Hierbij kun je inderdaad denken aan de ‘typische’ overgangsklachten als opvliegers, stemmingswisselingen, vermoeidheid en minder energie. Maar er zijn nog veel meer klachten die bij de overgang horen. Denk bijvoorbeeld aan (lage) rugklachten, stijve en verkrampte spieren, een slechte stoelgang, haaruitval en duizeligheid, maar ook aan overgewicht. Al deze dingen hebben met elkaar te maken, want het zijn klachten die onder andere voorkomen doordat het hormoonstelsel uit balans is.

Weer lekker in je vel

In de overgang zijn je hormonen dus aan het schommelen, waardoor je ongemakken krijgt. Gelukkig kun je wel iets aan deze ongemakken doen. Hierbij kun je denken aan gezonde, evenwichtige en goede voeding, eventueel aangevuld met voedingssupplementen, beweging, stressbeperking en voldoende nachtrust. Ik coach vanuit mijn visie als Hormoonfactortrainer, en ik help je om hierin de juiste balans te vinden. Het gezondheidsprogramma bestaat uit de drie belangrijke componenten voeding, leefstijl en stressbeperking. Deze hebben een grote invloed op je hormoonbalans. Tijdens de coaching lopen we samen langs deze componenten. Zo komen we erachter waar de knelpunten liggen, en bekijken we wat jij zelf al kunt doen om hier verandering in aan te brengen. Als je jouw levensstijl blijvend verandert, komt jouw hormoonsysteem weer in evenwicht en verminderen of verdwijnen je klachten.

Reflexologie

Bij dit alles kan reflexologie ondersteunen. Als reflexoloog ga ik ervan uit dat elk deel van je lichaam gereflecteerd wordt op zogenaamde ‘reflexzones’ op de voeten, gezicht, oren en handen. Tijdens de behandeling masseer ik alle gebieden die te maken hebben met de hormoonklieren en organen die daarmee in behandeling staan. Bij Tessa (en veel andere vrouwen) heeft de coaching in combinatie met massages in elk geval gewerkt. Vorige week zag ik haar weer. Inmiddels had zij meerdere behandelingen ondergaan, én de adviezen ter harte genomen die zij krijgt tijdens de Hormoonfactorconsulten. Ze had een grote lach op haar gezicht en zei: ‘Ik voel me een stuk lichter, gezonder en positiever. Niet alleen geeft de weegschaal weer mijn oude gewicht aan, ook heb ik meer energie en veel minder klachten. Mijn man merkt het ook. Die is blij dat ik weer mijn vrolijke zelf ben!

Voor jou!

Wil jij ook fluitend je overgang door? Dan is het tijd om goed voor jezelf te zorgen. Ik help jou daarbij. Als reflexoloog en Hormoonfactortrainer is het namelijk mijn missie om ervoor te zorgen dat jij weer in (hormonale) balans komt, waardoor je ook minder overgangsklachten ervaart. Zo ga jij weer energieker, gezonder en blijer door het leven! Samen gaan we kijken wat er precies aan de hand is. Hierbij kijken we niet alleen naar de klachten. Omdat ik ervan overtuigd ben dat ‘goed voor jezelf zorgen’ een ‘totaal’ omvat, nemen we ook de situatie rondom voeding, beweging, werk en leefstijl onder de loep.

Wil je meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Ik vertel je graag over alle mogelijkheden!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
× WhatsApp mij