‘Ik heb zó’n last van mijn rug, dat ik niet meer kan hardlopen. Sinds een paar weken lukt zelfs de hond kort uitlaten niet meer zonder pijn. Daarnaast is mijn spijsvertering van slag. Kun jij daar iets mee?’ Deze vraag kreeg ik een poosje geleden van een man van midden 30, verder helemaal gezond. Natuurlijk kan ik daar wat mee!

Onze rug is de as vanwaaruit we bewegen. De rug houdt ons letterlijk staande. Als er iets misgaat met de rug, heeft dat gevolgen voor het hele lichaam. Vanuit de ruggengraat lopen de ruggenmergzenuwen, en deze vertakken zich verder in ons lichaam. Deze ruggenmergzenuwen innerveren onder andere de vitale organen (denk aan maag, milt, pancreas eenzovoort), zodat die kunnen functioneren. Wanneer er door wat voor reden dan ook scheefstand in de rug ontstaat, ontstaat er druk op een ruggenmergzenuw, waardoor de zenuwsignalen niet meer voldoende worden doorgegeven. Dit kan dan weer leiden tot een verminderd functioneren van het orgaan dat door deze zenuw gestimuleerd zou moeten worden. Als rugklachten aanhouden, kunnen daardoor dus klachten elders in het lichaam ontstaan.

Bij de behandeling van de man die ik hierboven noemde, heb ik met Tibetaanse Neuro Voet­reflex de ruggenmergzenuwen, ruggenwervels en alle organen behandeld. Samen met oefeningen die hij thuis deed en voedingsadvies voor zijn verstoorde spijsvertering, die hij trouw en consequent heeft opgevolgd, heeft dit geleid tot een snelle verbetering en zelfs het verdwijnen van de klachten binnen afzienbare tijd.
‘Bij het aanraken van drukpunten voelde ik de spanning letterlijk uit mijn lichaam verdwijnen. Ik loop weer hard, laat ontspannen de hond uit en eet weer zonder dat het klachten geeft.’

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
× WhatsApp mij