De herfst betovert ons met prachtige landschappen, warme truien en het rustgevende geluid van knisperende bladeren onder onze voeten. Maar wat veel mensen niet weten, is dat de herfst nauw verbonden is met het metaal element volgens de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Het is een seizoen waarin balans en gezondheid cruciaal zijn. In deze blog duiken we dieper in op het metaal element en de organen die daarbij horen: de longen en de dikke darm. Daarnaast ontdek je hoe Neuro Emotionele Integratie (NEI), reflexologie, voeding en levensstijl kunnen bijdragen aan het herstellen van de balans in dit seizoen.

De Longen en de Dikke Darm: Organen van het Metaal Element

In de westerse geneeskunde kennen we de longen als ademhalingsorganen, maar de TCM ziet hun functie breder. Naast de ademhaling beïnvloeden ze de bloedvaten, spelen ze een rol in onze afweer, reguleren ze de poriën, beïnvloeden ze de waterwegen in ons lichaam en hebben ze invloed op onze reukzin en het neusslijmvlies. Wanneer de balans in de longen verstoord raakt, kunnen diverse klachten optreden, zoals verkoudheid, vermoeidheid, nachtelijk zweten, verdriet, depressie, kortademigheid en huidproblemen.
De dikke darm, het andere orgaan van het metaal element, controleert niet alleen de passage en uitscheiding van verteerde voeding, maar heeft ook een mentaal-emotioneel aspect: het vermogen om los te laten. Een disbalans in de dikke darm kan zich uiten in buikklachten, dorst, koudegevoel in de buik, droge keel en mond, aambeien, vermoeidheid, koude ledematen en mentale uitputting.

Herstel van Balans met NEI, Reflexologie, Voeding en Levensstijl

Gelukkig zijn er diverse benaderingen om de balans in het metaal element te herstellen. Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een krachtige techniek die emotionele blokkades identificeert en oplost, bijdragend aan het herstel van balans in het longen- en dikke darmgebied. Hierdoor kunnen fysieke en mentale klachten verminderen.
Reflexologie, een holistische benadering, activeert natuurlijke helende processen in het lichaam door specifieke reflexpunten op handen, voeten, gezicht en oren te stimuleren. Dit herstelt de energiestroom en brengt organen in evenwicht, waaronder de longen en de dikke darm.
Een gezond dieet en levensstijl spelen een cruciale rol bij het behouden van balans in het metaal element. Voedingsmiddelen die deze organen ondersteunen, zoals groene groenten en vezelrijk voedsel, kunnen fysieke balans herstellen. Stressvermindering, voldoende rust en ontspanning zijn essentieel voor zowel mentale als emotionele gezondheid.

De Herfst: Tijd van Verandering en Transformatie

De herfst symboliseert verandering en transformatie, waarbij het metaal element de sleutel tot een succesvolle overgang is. Een evenwichtige benadering met behulp van NEI, reflexologie en de juiste voeding en levensstijl stelt je in staat om dit seizoen met vitaliteit en welzijn te omarmen.

Reflexologiepraktijk Lisette begeleid je op je reis naar herstel en balans. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe ik je kan helpen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
× WhatsApp mij