Contactgegevens

Trombonestraat 20

3822 CH Amersfoort

06 - 30 89 44 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

‘Dankzij reflexologie kan ik weer hardlopen’

 ‘Ik heb zó’n last van mijn rug, dat ik niet meer kan hardlopen. Sinds een paar weken lukt zelfs de hond kort uitlaten niet meer zonder pijn. Daarnaast is mijn spijsvertering van slag. Kun jij daar iets mee?’ Deze vraag kreeg ik een poosje geleden van een man van midden 30, verder helemaal gezond. Natuurlijk kan ik daar wat mee!

 

Onze rug is de as vanwaaruit we bewegen. De rug houdt ons letterlijk staande. Als er iets misgaat met de rug, heeft dat gevolgen voor het hele lichaam. Vanuit de ruggengraat lopen de ruggenmergzenuwen, en deze vertakken zich verder in ons lichaam. Deze ruggenmergzenuwen innerveren onder andere de vitale organen (denk aan maag, milt, pancreas eenzovoort), zodat die kunnen functioneren. Wanneer er door wat voor reden dan ook scheefstand in de rug ontstaat, ontstaat er druk op een ruggenmergzenuw, waardoor de zenuwsignalen niet meer voldoende worden doorgegeven. Dit kan dan weer leiden tot een verminderd functioneren van het orgaan dat door deze zenuw gestimuleerd zou moeten worden. Als rugklachten aanhouden, kunnen daardoor dus klachten elders in het lichaam ontstaan.

 

Bij de behandeling van de man die ik hierboven noemde, heb ik met Tibetaanse Neuro Voet­reflex de ruggenmergzenuwen, ruggenwervels en alle organen behandeld. Samen met oefeningen die hij thuis deed en voedingsadvies voor zijn verstoorde spijsvertering, die hij trouw en consequent heeft opgevolgd, heeft dit geleid tot een snelle verbetering en zelfs het verdwijnen van de klachten binnen afzienbare tijd.
‘Bij het aanraken van drukpunten voelde ik de spanning letterlijk uit mijn lichaam verdwijnen. Ik loop weer hard, laat ontspannen de hond uit en eet weer zonder dat het klachten geeft.’

 

Publicatiedatum: 25 april 2015

©Lisette Tiggelaven

 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) en ik ben geregistreerd in het Register van Beroepsbeoefenaren
in de Complementaire Zorg (RBCZ). Ook ben ik onderhevig aan de TCZ tuchtrecht en ben ik in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Voor klachtafhandeling en geschillen kunt u terecht bij Quasir. Voor verdere informatie kunt u op de onderstaande logo's klikken.

 

Global reflexology network FAGT RBCZ 2014    logo Quasir voor op website

  

 Veel verzekeraars vergoeden (een deel) van de consulten. Zie hiervoor vergoedingen zorgverzekeraars in 2018 of uw polis. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

   

© 2012 - design & realisatie Webbros