Contactgegevens

Trombonestraat 20

3822 CH Amersfoort

06 - 30 89 44 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Wat is voetreflexologie?

 Voetjes SmallAls de energie in ons lichaam niet meer kan doorstromen (bijvoorbeeld bij een litteken, een breuk of een ontsteking), ontstaat er een blokkade. Aan de ene kant van de blokkade ontstaat een opstopping, een volte. Aan de andere kant ontstaat een leegte. Op de voeten wordt ons hele lichaam weerspiegeld. Bij het behandelen met voetreflextherapie geef ik door behandeling op de reflexzone van de voet een prikkel aan het betreffende lichaamsdeel waardoor de blokkade wordt opgeheven en de energie weer beter kan gaan stromen. Als de energie beter stroomt, functioneert het lichaam beter en is het in staat de afgewerkte energie via de voeten af te voeren. Vaak is het zo dat er eerst een blokkade in de energiestroom is, voordat het betreffende orgaan een verstoring laat zien. Op deze manier kan voetreflextherapie ook preventief werken. Ons lichaam heeft een groot zelfhelend vermogen. Door middel van voetreflextherapie wordt dit zelfhelend vermogen gestimuleerd.

 

Voetreflextherapie kan helpen bij zowel fysieke als mentale/psychische klachten. De behandeling heeft een diepe ontspannende werking op het hele lichaam, waardoor het ook heel goed werkt in periodes van spanning of voor een moment van ontspanning in een druk bestaan.

 

Voetreflexologie is al heel oud. In Egypte, Saqqara, zijn hiërogliefen uit 2500 v.Chr. gevonden van voetreflexologie op een graftombe van een arts. Dit duidt er op dat de Egyptenaren reeds gebruik maakten van Reflexologie. Maar ook de oude Chinezen en Indianen maakten gebruik van voetreflexologie. De Chinezen gebruikten ongeveer 3000 jaar v.Chr. voetreflexologie in combinatie met acupunctuur.

 

Bij een Chinese voetreflexmassage wordt de combinatie gemaakt van het stimuleren van de reflexzones op de voet met het masseren van de meridianen op de voeten, onderbenen en knieën. Door stress, emoties of ervaringen kunnen er blokkades in het lichaam ontstaan en zo klachten geven. Door de voetreflexmassage kan de energie weer optimaal door ons lichaam stromen en komen we terug in balans en worden of blijven gezond.

 

Publicatiedatum: 9 mei 2016

©Lisette Tiggelaven

 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) en ik ben geregistreerd in het Register van Beroepsbeoefenaren
in de Complementaire Zorg (RBCZ). Ook ben ik onderhevig aan de TCZ tuchtrecht en ben ik in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Voor klachtafhandeling en geschillen kunt u terecht bij Quasir. Voor verdere informatie kunt u op de onderstaande logo's klikken.

 

Global reflexology network FAGT RBCZ 2014    logo Quasir voor op website

  

 Veel verzekeraars vergoeden (een deel) van de consulten. Zie hiervoor vergoedingen zorgverzekeraars in 2018 of uw polis. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

   

© 2012 - design & realisatie Webbros