Contactgegevens

Trombonestraat 20

3822 CH Amersfoort

06 - 30 89 44 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Goed idee: babyreflexologie

shutterstock 67639567 babyvoetjes van de folder zwangerschapEindelijk is het zover: na 9 maanden wachten wordt Sem geboren, ruim 7 pond en 47 cm. Een mooie baby, gezond en beweeglijk. Het is feest in huis, want nu is het gezin compleet. De slingers hangen en de felicitaties stromen binnen.


Sem is een vrolijk mannetje dat erg welkom is. Oké, tijdens de zwangerschap was hij al behoorlijk aanwezig, maar nu is hij nog veel meer aanwezig. Nieuwsgierig, beweeglijk, wil niets missen. 3 maanden oud en wijs. Wat hij moeilijk vindt, is gaan slapen. Stel je voor dat je iets belangrijks mist. En zijn buikje doet vaak pijn. Hij heeft krampjes en last van obstipatie. Maar hoe vertel je dat je ouders? Praten kan nog niet; huilen wel. Sems ouders worden er een soms beetje moedeloos van. Ze willen hem zó graag helpen, want ze weten hoe belangrijk slapen is voor Sem, naast goede voeding, een uitdagende omgeving en liefdevolle aanraking.

 

Zwangerschapsreflexologie
Tijdens de zwangerschap kwam Sems moeder al bij mij in de praktijk voor zwangerschapsreflexologie. Om heerlijk te ontspannen, maar ook om de vermoeidheid en de bekkenpijn te verlichten. Als ik haar masseerde, liet Sem ook merken dat hij er was: door te bewegen of juist lekker rustig te worden.

 

Babyreflexologie

Nu komt ze weer in de praktijk, samen met Sem (inmiddels 13 weken oud). Voor babyreflexologie. Hij heeft krampjes
en is onrustig. Nadat ik mama gerustgesteld heb en Sem lekker heb neergelegd en even contact heb gemaakt,
komt de echte kennismaking via zijn voetjes, die ik ongeveer 15 minuten masseer. Al na een paar minuutjes begint hij te lachen en te kirren, en hij laat het zich prima welgevallen. Dan spant hij zijn hele lijfje en perst uit alle macht…


Een volle luier is het resultaat. Ik rond de massage af en mama verschoont zijn luier. Ze heeft goed gekeken wat en hoe ik de dingen deed. Deze keer heb ik Sem gemasseerd omdat hij zoveel last had van zijn krampjes, maar Sem en mama komen nog een keertje terug, samen met papa.
Voor serieuze klachten van Sem kunnen ze altijd weer bij mij terecht. Maar de volgende keer ga ik hen leren hoe zij ook zelf Sem kunnen masseren bij kleine klachten en -symptomen en om het plezier dat ze met elkaar hebben
te vergroten.


Blije baby én blije ouders
Al vanaf 4 weken kun je babyreflexologie toepassen
en je kindje helpen bij klachten. Maar babyreflexologie doet meer: babyreflexologie creëert meer verbondenheid met als resultaat: blije baby én blije papa en mama.
Je kindje groeit ervan. Dr. Ashley Montagu zei het al:
‘De mens kan niet overleven zonder aanraking: het is
een basisbehoefte.’

Publicatiedatum: 16 maart 2016

©Lisette Tiggelaven

 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) en ik ben geregistreerd in het Register van Beroepsbeoefenaren
in de Complementaire Zorg (RBCZ). Ook ben ik onderhevig aan de TCZ tuchtrecht en ben ik in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Voor klachtafhandeling en geschillen kunt u terecht bij Quasir. Voor verdere informatie kunt u op de onderstaande logo's klikken.

 

Global reflexology network FAGT RBCZ 2014    logo Quasir voor op website

  

 Veel verzekeraars vergoeden (een deel) van de consulten. Zie hiervoor vergoedingen zorgverzekeraars in 2018 of uw polis. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

   

© 2012 - design & realisatie Webbros