Contactgegevens

Trombonestraat 20

3822 CH Amersfoort

06 - 30 89 44 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Altijd weer die hormonen...

7-menopauze-klachten1-300x156‘Pff… wat heb ik het weer warm. Nu moet ik weer mijn bed uit om af te koelen. Of zal ik even gaan douchen? Kan ik gelijk mijn bed even verschonen en een schone pyjama aantrekken, want alles is nat van het zweet.’

 

Je herkent dit vast als je een vrouw van rond de 50 bent en dit leest. Het zijn de bekende verhalen als we elkaar tegenkomen op feestjes, bij een bak koffie of andere ontmoetingen met vrienden en bekenden en we vragen elkaar hoe het gaat.
Heb jij er ook zo’n last van? En dan komen de verhalen over wat er nog meer mis is ook los: niet alleen ’s nachts, maar ook overdag vliegen de opvliegers je om de oren. Hartkloppingen, vermoeidheid, stemmingswisselingen.  'Terwijl ik voorheen altijd zo lekker positief en vrolijk was, wordt ik nu boos om niks en zie in alles een probleem en heb nergens zin in. Komt nog bij dat ik ook steeds zwaarder word omdat ik steeds trek heb in lekkere dingen en geen rem. Lijnen helpt niet en ik val dus ook niet af.'

 

Dit zijn allemaal ongemakken die kunnen horen bij de overgang. Tijdens de overgang ontstaat er een (grotere) disbalans in de hormonen. Dat wil zeggen dat de hormonen ‘fout’ worden aangestuurd. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken spelen:

- De onderlinge balans is verstoord waar het zo belangrijk is goed samen te werken.

 • - De hormonen gaan minder werken o.i.v. de leeftijd of andere oorzaak.
 • - De aanmaak van de hormonen is verstoord.
 • - De afbraak van de hormonen verloopt niet goed.
 • - De omzetting van hormonen in de juiste, voor het lichaam benodigde stoffen, is niet oké.
 • - Receptoren waar de hormonen op zouden moeten aanhaken om te kunnen werken, functioneren niet meer of niet goed.

Hierdoor ontstaat een verstoring en hierop reageert het lichaam met signalen als zweten, hongergevoel, emotionele schommelingen etc.
 
Inmiddels weten we eigenlijk allemaal wel ongeveer wat er aan de hand is en dat we een aantal dingen kunnen doen om de minder leuke kanten van de menopauze te verminderen of op te lossen. Denk hierbij aan:

 • - Minder of geen koffie meer drinken
 • - Stoppen met roken
 • - Geen/zo min mogelijk alcohol drinken
 • - Meer bewegen
 • - De goede dingen eten en drinken
 • - Laagjes kleding dragen
 • - enzovoort 

 

Reflexologie is een goed inzetbaar hulpmiddel ter ondersteuning en je lichaam weer in het gareel kunnen krijgen. Op de voeten, het gezicht, de handen en de oren zijn zogenaamde reflexzones te vinden die corresponderen met ons gehele lichaam. Dus ook die van de hormoonproducerende en -aansturende klieren. Door deze zones te masseren, met verschillende technieken en massage van de ondersteunende organen en meridianen (energiebanen), gaan de hormoonklieren en organen beter werken o.i.v. een verbeterde bloedsomloop en vanuit een zekere ontspanning. Hierdoor komt er weer balans in het lichaam en zullen de ongemakken verminderen of verdwijnen.

Fluitend door de overgang

massagevoet shuterstock kleinHeb jij last van overgangsklachten? Wil je graag weer beter slapen? Verlang je weer naar je oude vrolijke en optimistische zelf? Binnen de praktijk begeleid ik vrouwen in de menopauze. Naast masseren en behandelen met reflexologie, is er ruimte voor gesprek om samen te kijken naar welke klachten spelen en waardoor de disbalans is ontstaan. Daarop wordt het behandelplan afgestemd en samen met praktische leefstijl-, voedingsadviezen en eventueel oefeningen voor thuis krijg je zo een totaalpakket waarmee vaak binnen afzienbare tijd de klachten en ongemakken snel verminderen.

Wil jij fluitend door de overgang? Maak dan nu een afspraak voor een eerste consult in april of mei en betaal geen extra kosten voor de intake(voordeel €15,00). De behandelingen worden (deels) vergoed door de (meeste) zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket. Raadpleeg hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.
 
Tot slot
Heb je naar aanleiding van dit blog vragen of heb je een specifiek onderwerp waarover je graag in een volgend blog wilt lezen? Laat het me weten in een reactie.
Heb jij iets aan mijn blog gehad? Ken jij iemand die ook wel iets aan deze inhoud kan hebben? Deel dan dit blog via Mail, Facebook, Twitter, LinkedIn, mail of Google+. Je doet er mij en anderen een groot plezier mee. Delen kan via de knoppen hieronder.

 

 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) en ik ben geregistreerd in het Register van Beroepsbeoefenaren
in de Complementaire Zorg (RBCZ). Ook ben ik onderhevig aan de TCZ tuchtrecht en ben ik in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Voor klachtafhandeling en geschillen kunt u terecht bij Quasir. Voor verdere informatie kunt u op de onderstaande logo's klikken.

 

Global reflexology network FAGT RBCZ 2014    logo Quasir voor op website

  

 Veel verzekeraars vergoeden (een deel) van de consulten. Zie hiervoor vergoedingen zorgverzekeraars in 2018 of uw polis. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

   

© 2012 - design & realisatie Webbros