Contactgegevens

Trombonestraat 20

3822 CH Amersfoort

06 - 30 89 44 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Behandelingen

Wat is reflexzonetherapie?

 

gezichtsreflexologieReflexzonetherapie
Reflexzonetherapie is een holistische therapie waarbij door het behandelen van de reflexzones op de voeten en/of het gezicht lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten behandeld worden. Deze therapie geeft positieve resultaten bij veel chronische en acute aandoeningen en stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het brengt lichaam en geest weer in balans. Reflexzonetherapie staat nooit op zichzelf. Er zal in geval van ziekte altijd contact nodig zijn met een arts en/of specialist.

 
Toepassing

Reflexzonetherapie kan worden toegepast bij veel klachten. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, migraine, stress, menstruatieklachten, hooikoorts, hoge bloeddruk, bedplassen, rugklachten, vocht vasthouden, spijsverteringsklachten, blaas- en nieraandoeningen, rugwervelklachten, gewrichts- en spierklachten, overgangsklachten, maar ook huidaandoeningen en acne etc.

 

Klik aan de linkerkant op een van de behandelmethodes om hier meer over te lezen.

 

 

handreflexologieWerkwijze

Tijdens de eerste afspraak (intake) is er een uitgebreid gesprek over jou en je klacht(en). Daarna volgt diagnostiek op de voeten en/of het gezicht d.m.v. een massage. Deze afspraak zal dan ook langer duren dan de vervolgafspraken. Alle gegevens uit de intake gebruik ik om jouw klacht(en) helder te krijgen en verwerk ik in een behandelplan, welke ik bij de volgende afspraak met je bespreek.

 

Kom je voor ontspanning, dan zal de intake minder tijd in beslag nemen en bekijken we wat voor jou nodig en gewenst is en bespreken we na afloop de frequentie van eventuele vervolgafspraken.

 

In mijn behandelingen werk ik niet volgens een vaststaand protocol maar maak ik gebruik van mijn kennis vanuit zowel de Chinese als de westerse geneeskunde en de technieken die tot mijn beschikking staan. Afhankelijk van de klacht zet ik voetreflexologie, gezichtsreflexologie, handreflexologie of een combinatie hiervan in. Regelmatig geef ik oefeningen en tips mee als huiswerk tussen de behandelingen door.

 

In het menu links kun je meer lezen over de afzonderlijke behandelmethodes .

 

Hoeveel behandelingen?

voetreflexologieDit is afhankelijk van de klacht, hoe lang deze al bestaat en hoe jouw lichaam reageert op de behandelingen. Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig. De eerste 4 behandelingen worden wekelijks gepland. Na 3 of 4 behandelingen evalueer ik samen met jou de voortgang en is het vaak mogelijk om de frequentie naar een keer per 2 weken, een keer per 3 weken en een keer per 4 weken terug te brengen. Kortom: maatwerk afgestemd op jouw specifieke vraag en reactie op de behandelingen.

 

 

 

 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) en ik ben geregistreerd in het Register van Beroepsbeoefenaren
in de Complementaire Zorg (RBCZ). Ook ben ik onderhevig aan de TCZ tuchtrecht en ben ik in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Voor klachtafhandeling en geschillen kunt u terecht bij Quasir. Voor verdere informatie kunt u op de onderstaande logo's klikken.

 

Global reflexology network FAGT RBCZ 2014    logo Quasir voor op website

  

 Veel verzekeraars vergoeden (een deel) van de consulten. Zie hiervoor vergoedingen zorgverzekeraars in 2018 of uw polis. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

   

© 2012 - design & realisatie Webbros