De bron van alles is yin en yang. Het vormt de basis van de Chinese geneeskunde waarop al het andere is gebouwd. Voor vrouwen is deze eb en vloed van yin en yang heel duidelijk te zien tijdens de menstruatiecyclus, maar ook tijdens de zwangerschap en bij de geboorte.

Als je de basis van de Chinese geneeskunde begrijpt, kun je heel snel bepalen waar disbalans is en hoe je jouw cliënten het beste kunt ondersteunen.

De baarmoeder is een buitengewoon orgaan dat zowel yin- als yang-kwaliteiten bezit en zowel een Zang- als een Fu-orgaan is.

Aan het einde van de cursusdag heb je een goed begrip van de baarmoeder en de link met de andere organen en hoe je de baarmoeder, lichaam en geest het beste kunt ondersteunen bij vruchtbaarheidsproblemen en menstruatiestoornissen. Daarnaast krijg je inzicht in waarom bepaalde acupunctuurpunten voor vruchtbaarheid, zwangerschap, geboorte en postpartum traditioneel worden gebruikt in de Chinese geneeskunde. Als extra voor je praktijk zullen we de hara-diagnose en levensstijlveranderingen en aanbevelingen voor de verschillende lichaamstypes in de traditionele Chinese geneeskunde onderzoeken.

Kortom een bijzonder leerzame, interessante en praktische dag. We hopen je dan ook te verwelkomen op deze dag.

>
× WhatsApp mij