Contactgegevens

Trombonestraat 20

3822 CH Amersfoort

06 - 30 89 44 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Heerlijk die lentekriebels..... Of toch niet?

hommel

Yesssssss, het wordt lente en daar wordt toch iedereen vrolijk van?
Helaas….. zo’n 20% (in sommige stukken lees ik zelfs 25%) van de mensen heeft bij de komst van de lente letterlijk de lentekriebels. Dat zijn de mensen die last hebben van hooikoorts. Terwijl anderen lekker naar buiten gaan, een wandeling in het bos, genieten op een terrasje, heerlijk picknicken in het park, blijven zij het liefst binnen zitten om de nare klachten te voorkomen die het pollenseizoen met zich meebrengt.

 

Regelmatig krijg ik in het voorjaar vragen van klanten of ik ook iets kan met hooikoorts. En of ik dat kan! Helaas is hooikoorts niet te genezen, maar de klachten zijn wel goed te verminderen of te voorkomen als je er op tijd bij bent. Lees dus snel door hoe dat dan kan, want de lente is toch veel te leuk om alleen maar binnen te zitten?


Wat is hooikoorts?
Hooikoorts is de alledaagse term om bovengenoemde allergische klachten te beschrijven. Het is een allergische reactie van het lichaam op de pollen (stuifmeel afkomstig van bomen, grassen en planten).  Bij mensen met hooikoorts reageert het lichaam op het binnendringen van het stuifmeel door antistoffen aan te maken en ontstaat er een allergische reactie. Tijdens deze allergische reactie komt histamine vrij die verantwoordelijk is voor de ziekteverschijnselen die optreden. De stof histamine zorgt onder andere voor verwijding van de bloedvaten. Hierdoor komt er veel vocht vrij en veroorzaakt de loopneus. Later gaat het neusslijmvlies opzwellen: je krijgt een verstopte neus. Histamine hecht zich ook aan bepaalde zenuwuiteinden en veroorzaakt daardoor jeuk en niesbuien.

 

Welke klachten bij hooikoorts?
-    Loopneus
-    Niesbuien
-    Jeuk
-    Tranende en/of jeukende ogen
-    kriebelhoest
-    Concentratiestoornissen
-    Vermoeidheid
-    Hoofdpijn
-    Slecht slapen


Enkele eenvoudige tips bij hooikoorts:

1.   Ramen dicht tijdens het autorijden en liefst ook de airco en ventilatiesysteem uitlaten
2.   Wrijf niet in je ogen, daarmee verspreid je de irriterende stof nog meer
3.   Wil je je huis luchten, doe dit dan in de ochtend of na een regenbui
4.   Gebruik pollen-werende horren voor je ramen
5.   Borstel je haren goed voor je gaat slapen, zodat de pollen niet op je kussen terecht komen
6.   Droog je wasgoed niet buiten
7.   Eet wel de voeding die je immuunsysteem versterkt: veel groenten met voldoende vitamines, mineralen en sporenelementen.
8.   Ondersteun je voeding met de juiste supplementen en denk hierbij aan vitamine E, C en probiotica (voor advies, neem contact met me op)
9.   Doe 1 druppel essentiele Lavendelolie van DoTerra op je duim en druk deze 30 seconden tegen je verhemelte. Of maak een ‘cocktail’ van 1 druppel lavendel, 1 druppel lemon en 1 druppel peppermint en doe hetzelfde. (meer info over de   

      DoTerra olie? Neem contact met me op).

 

ACTIE: Hooikoortspakket
Vanuit de 5 elementenleer binnen de TCM (Traditionele Chinese geneeskunde) ontstaat de hooikoorts (verstoring van het evenwicht in het lichaam) door een verstoring van de energie van de lever. Een van de taken van de lever is om te zorgen dat alles goed kan doorstromen in het lichaam. Bij een verstoring ontstaat een stagnatie. De leverenergie is gericht naar boven. Daarodoor kunnen de klachten gemakkelijk ontstaan boven in het lichaam. Bij de overgang van de seizoenen zien we vaker een stagnatie van de leverenergie. De reactie van de slijmvliezen bij hooikoorts is volgens deze visie dan ook niet alleen een reactie op de pollen, maar ook een stagnatie van de leverenergie. De lever kan namelijk door de stagnatie de histamine minder goed verwerken.  Om deze reden zal de lever elke behandeling aandacht krijgen.Wanneer jij weet of vermoedt dat jouw klachten het gevolg zijn van hooikoorts, boek dan het hooikoortspakket:
3 behandelingen van 30-40 minuten
te boeken van maart t/m juni
Kosten: € 62,50

Samen kijken we van welke klachten jij het meest last hebt en daarop pas ik de behandelingen aan. Niet iedereen is immers hetzelfde en niet iedereen heeft dezelfde klachten.
Met deze behandelingen pakken we de hooikoorts aan, maar wordt ook het zelfgenezend vermogen van je lichaam gestimuleerd waardoor je immuunsysteem sterker wordt en

de kans krijgt om beter bestand te zijn tegen de aanvallen hierop.

 

Agenda voor de komende periode:
Workshop Chinese Anti stress voetmassage. Meer info  en inschrijven klik hierHooikoorts Loesje
12 en 19 april  
11 en 18 mei
10 juni
17 juni

 

Workshop Babyreflexologie. Meer info en inschrijven klik hier
29 maart en 5 april
26 april en 3 mei
7 juni en 14 juni
3 juni en 10 juni

 

Productinformatie over Forever Living products:
Woensdagochtend: 8 maart, 12 april, 10 mei en 7 juni
Woensdagavond: 20 maart, 24 april, 22 mei en 26 juni
Om kennis te maken met de producten die ik gebruik bij mijn begeleiding voor voeding en leefstijl organiseer ik een aantal ochtenden en avonden waarin ik meer vertel over de producten en over mogelijke samenwerking.
Voor meer info of inschrijven klik hier

 

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) en ik ben geregistreerd in het Register van Beroepsbeoefenaren
in de Complementaire Zorg (RBCZ). Ook ben ik onderhevig aan de TCZ tuchtrecht en ben ik in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Voor klachtafhandeling en geschillen kunt u terecht bij Quasir. Voor verdere informatie kunt u op de onderstaande logo's klikken.

 

Global reflexology network FAGT RBCZ 2014    logo Quasir voor op website

  

 Veel verzekeraars vergoeden (een deel) van de consulten. Zie hiervoor vergoedingen zorgverzekeraars in 2018 of uw polis. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

   

© 2012 - design & realisatie Webbros